De topp 5 mest legendariske amerikanske bilene

USA har produsert en rekke heftige muskelbunter av noen biler i løpet av deres historie. Mange av disse dyrkes av bilelskere den dag i dag, og utallige gamle klassikere blir importert til Europa hvert eneste år for deretter å bli oppusset og brukt ved spesielle anledninger. Innlegget «Importere og reparere amerikanske biler» handler om nettopp dette – klikk deg inn om du vil vite hvordan du kan skaffe deg en av de nevnte legendene. Det er vanskelig å holde seg til kun fem amerikanske biler, men vi skal prøve.

Dodge Charger er en av de lettest gjenkjennelige amerikanske muskelbilene, med ufattelige mengder hestekrefter i de modifiserte modellene. Legenden fra 60-tallet er stadig å finne på de fleste klassiske biltreff både i Europa, USA og ellers i verden. Pontiac Firebird ble verdenskjent på grunn av David Hasselhoff og TV-serien Knight Rider, der en Firebird Trans Am faktisk kunne kommunisere med eieren. Ford Mustang er trolig den mest kjente amerikanske bilen i verden – den legendariske modellrekken har blitt foreviget i utallige filmer og kan kjennes igjen med hesten på grillen.

Chevrolet Camaro er en annen klassiker med legendestatus – den vakre muskelbunten satte en helt ny standard for sportsbiler på 70-tallet i USA. Den aller, aller saftigste amerikaneren må dog bli Ford Shelby GT500, den ufattelig vakre modifiserte Mustang-modellen fra 1967 som fikk hele verdens øyne vendt mot den når «Gone in 60 seconds» gikk på kino. Vi kunne selvsagt listet opp flere titalls andre amerikanske klassikere med legendestatus – USA har produsert såpass mange kule doninger at en slik liste kunne blitt ekstremt lang.